top of page

Vad kostar hemstädning i Göteborg

Det är en fråga som är svår att svara på då alla städbolag har olika prissättning på sin hemstädning.


Vad påverkar priset på hemstädning?

En sak som kan påverka priset är t.ex. om städbolaget är anslutna till kollektivavtal, vilket innebär att, i de allra flesta fall, en större del av intäkten från hemstädningen går till medarbetaren som utför uppdraget. Kollektivavtal hjälper till och reglerar lägstalönerna som städfirman måste förhålla sig till.


Genom kollektivavtalet sätts även regler på pensionsbesparingar samt försäkringar som täcker medarbetarna. Vi har gjort ett tidigare inlägg där vi visar vart pengarna går i ett städbolag, där vi utgått från oss själva. Du kan läsa inlägget här


En annan viktig faktor att räkna med är hur stort objektet som ska städas är. Många städbolag har en minimidebitering på 2h. Har du då en liten bostad som ska hemstädas som tar kortare än 2 timmar att städa, debiteras du ändå för 2 timmar.


Även omfattningen på hemstädningen kan spela roll. Om du t.ex. väljer att lägga till städmoment som ugnsrengöring eller fönsterputsning kan detta påverka priset.


Frekvens, alltså hur ofta du vill ha hemstädning, är också en faktor som kan påverka hur mycket det kostar varje gång. Oftare hemstädning kan göra att du får ett lägre timpris just för att städbolaget då kan säkra intäkter för en större period.


Vart du bor påverkar ofta priset. Många städbolag har en framkörningsavgift om de behöver köra långa sträckor för att ta sig fram till objektet som ska hemstädas.


Vad kostar hemstädning i Göteborg?

Som vi nämnde i början av denna artikel så är det svårt att svara på. Du kan hitta hemstädning i Göteborg för under 200kr/h, men hos oss på Slipp Städning kostar hemstädning i dagsläget 247,5kr/h efter RUT-avdrag (november 2022).

Comments


bottom of page