top of page

Vanliga missar vid flyttstädning

Kontraktet är påskrivet, ni har nycklarna i handen, låser upp dörren till er nya bostad och står med flyttlasset i högsta hugg redo att flytta in. Då är det viktigt att flyttstädningen är korrekt utförd så att ni får flytta in i ett rent och snyggt hem. Dock är lokalvårdare, precis som andra, vanliga människor och det händer att man missar saker och ting. I den här artikeln går vi igenom de vanligaste städmissarna vid en flyttstädning.


Flyttstädningens a och o

När en flyttstädning utförs är det självklart viktigt att samtliga områden i bostaden städats ordentligt, men absolut viktigast är det att hygienutrymmen som kök och badrum/toaletter är ordentligt rengjorda. Lite damm på en list eller ett gruskorn i hallen kan de flesta överleva, men en slarvigt rengjord toalett eller en mikrovågsugn där någon annans matrester fortfarande finns är inte speciellt fräscht.


Vanliga städmissar vid flyttstädning som är bra att dubbelkolla

När det kommer till missar vid flyttstädning så börjar vi i köket. Här kan det förekomma att man glömmer att torka av undersidan av överskåpen då det är ett område som man inte ser om man inte böjer sig ner och vrider på huvudet. Även ugnen kan ibland vara svår att rengöra vilket kan bero på en rad olika saker. En städfirma skruvar aldrig loss saker som kräver verktyg såsom skruvmejsel. Har det då hamnat smuts och fett mellan ugnsglasen kan dessa vara svåra att rengöra om glasen inte går att plocka av. Även listen som går runtom ugnen kan vara fylld av fett och då vara svår att rengöra.


Om duschen i badrummet har en så kallad takdusch, kan ovansidan som ofta samlar på sig damm lätt glömmas bort. Även undersidan av duschblandaren kan ibland missas.


I övriga utrymmen är det väldigt viktigt att kontrollera att ovansidan av alla dörrlister torkats av så de är rena och fina.


De områden vi lägger störst vikt vid slutbesiktning med kunder

Efter utförd flyttstädning brukar vi oftast gå igenom städningen tillsammans med våra kunder. Tillsammans skannar vi hela bostaden men lägger störst vikt på att gå över kök, visa kyl, frys, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, lådor och skåp. Därefter går vi igenom badrum/toaletter och visar att vi t.ex. rengjort toalettens undersida, bakom toaletten, duschväggar och allt annat som ingår i en flyttstädning.


Därefter går vi igenom övriga utrymmen, visar vad vi städat och i vissa enstaka fall där det finns skador på ytskikten påpekar vi detta.


Vi lämnar alltid garanti vid flyttstädning

Även om vi gått igenom städningen med kunden som anlitat oss, är det alltid de nya ägarna som har det slutgiltiga ordet, därför lämnar vi alltid 7 dagars garanti när vi utfört en flyttstädning. Är det något de nya kunderna inte är nöjda med kontaktar de oss och vi bokar in en tid som passar för eventuell åtgärd.


Ska ni flytta och är intresserade av att ta in en kostnadsfri offert? Då fyller ni enkelt i formuläret på denna sida så återkommer vi inom 24h.
Comments


bottom of page