top of page

Vad städar hemtjänsten?

Uppdaterat: 25 apr.

När man blir gammal kan det vara svårt ta hand om sig själv och sitt hem. Då finns hemtjänst, vilket är en fantastisk tjänst som äldre kan ha tillgång till i Sverige.


Hemtjänsten kan hjälpa till med det mesta, så som städning, handling, matlagning men kan även vara hjälpsamma med mer basala behov som påklädning och skjuts fram och tillbaka vid läkarbesök.


När det kommer till kvalitén på städning från hemtjänsten är det en fråga som tudelar många. Vissa är nöjda, medan vissa tycker att det är under all kritik.


Så vad städar hemtjänsten egentligen?

Vanligt är att hemtjänsten städar ditt hem var tredje vecka på en yta som omfattar två rum och kök. Då ingår damning, dammsugning, torkning av golv och städning av badrum. Det kan även vara ytterligare uppgifter som avser att hålla ditt hem i skick som vattning av blommor och tömning av papperskorgar.


Hur är kvaliteten på städningen som hemtjänsten utför?

Då ingen av oss på Slipp Städning har haft hemtjänst så kan vi inte uttala oss om kvaliteten. Det vi kan säga är att precis som vilket annat yrke som helst så är städning en kunskapsbransch och för att få det rent krävs en viss kunskap, erfarenhet och öga för detaljer.


Vilka utför hemtjänst?

Om du blir beviljad hemtjänst kan du välja både kommunala eller privata utförare. Vad som går att välja i din kommun framgår av kommunens hemsida. På Slipp Städning är vi inte anslutna till hemtjänsten och du kan således inte få hjälp med hemtjänst från oss.


Vad kostar städning via hemtjänsten?

Det kan skilja från kommun till kommun men just i Göteborg så betalar du som privatperson idag (November 2022) 217kr i timmen för hemstädning via hemtjänsten med en maxavgift på 2170kr.
Comentarios


bottom of page