top of page

Vad händer om en flyttstädning inte blir godkänd?

Uppdaterat: 25 apr.


städmaterial

En flyttstädning är en viktig del av flyttprocessen och det är något som hyresvärden eller den nya ägaren kommer att titta på för att säkerställa att fastigheten lämnas i ett rent och presentabelt skick. Om en flyttstädning inte blir godkänd kan det leda till olika problem, såsom extra kostnader, förseningar eller tvister mellan parterna. I denna artikel kommer vi att diskutera vad som kan hända om en flyttstädning inte blir godkänd och vad som kan göras för att undvika dessa problem.


En av de vanligaste konsekvenserna av en misslyckad flyttstädning är extra kostnader. Om hyresvärden eller den nya ägaren inte godkänner städningen, kan de kräva att den görs om. Detta kan innebära att om man städat själv, måste anlita en professionell städfirma för att göra om städningen. Dessutom kan man behöva betala för förseningar om den nya hyresgästen/ägaren inte kan flytta in i tid på grund av att städningen inte är klar. Det är därför viktigt att se till att flyttstädningen görs ordentligt från början för att undvika dessa extra kostnader.


En annan konsekvens av en misslyckad flyttstädning är att det kan uppstå tvister mellan parterna. Om man inte är överens om vad som krävs för att städningen ska vara godkänd kan det leda till en tvist som kan ta tid och pengar att lösa. Det är därför viktigt att vara tydlig från början om vad som förväntas av städningen och att se till att man uppfyller dessa förväntningar för att undvika tvister. Vår checklista utgår från mäklarsamfundets standardchecklista och är en bra grund för att veta vilka områden som behöver städas. Den hittar du här.


För att undvika problem med en flyttstädning är det viktigt att planera i förväg och att se till att man har tillräckligt med tid för att göra städningen ordentligt, men även att planera in en tid med hyresvärden/den nya ägaren för att kontrollera att städningen lever upp till förväntningarna. Det vi rekommenderar är att anlita en professionell städfirma för att se till att städningen görs på rätt sätt och att man uppfyller alla krav som hyresvärden eller den nya ägaren har. Här på Slipp Städning lämnar vi alltid garanti om 7 dagar, vilket innebär att om städningen inte godkänns, så är det vårt ansvar att komma tillbaka och åtgärda eventuella missar.


Sammanfattningsvis kan en misslyckad flyttstädning leda till extra kostnader, förseningar och tvister mellan parterna. För att undvika dessa problem är det viktigt att planera i förväg och att se till att städningen görs ordentligt från början. Genom att anlita en professionell städfirma kan man säkerställa att man uppfyller alla krav som hyresvärden eller den nya ägaren har och på så sätt undvika problem med flyttstädningen.

Comments


bottom of page