top of page

Hur städar man en toalett?

Oavsett vad du städar är det viktigt att komma ihåg en grundregel. Städa alltid uppifrån och ner. Varför? Jo, för att gravitationen gör att smuts och damm faller ner mot marken. Städar du t.ex. nedifrån och upp kommer du med största sannolikhet behöva städa området längst ner igen.


Toaletten är den plats i ditt hem där det förmodligen finns flest bakterier. Därför bör denna rengöras fler gånger i veckan.


Så här städar du en toalett i 7 enkla steg

  1. Sätt på dig handskar, spraya på rengöringsmedel och gnugga in medlet på toalettringen och på toalettens ovan- och utsida med en tvättsvamp. Vi rekommenderar att använda ett något surt rengöringsmedel som är kalklösande.

  2. Torka därefter av toalettring och toalettens ovan- och utsida med en ren mikrofiberduk. Har du en duschslang och golvbrunn nära toaletten går det alldeles utmärkt att spola av den med vatten.

  3. När du gjort toalettens ovan- och utsida är det dags att ta sig an insidan. Spraya på rengöringsmedel och börja gnugga med tvättsvampen uppifrån och ner.

  4. Viktigt att skrubba med tvättsvampen längst med toalettskålens inre kant för här samlas det väldigt mycket bakterier.

  5. Fortsätt därefter att skrubba med svampen längst med toalettskålens väggar till det känns riktigt rent. Använd även toalettborsten för att göra rent längst ner i själva toalettholken.

  6. Efter att du gått igenom de 5 steg ovan och känner dig nöjd är det bara att trycka på spolknappen. För extra fräsch doft kan du sätta i ett doftblock.Comments


bottom of page