top of page

Hur ofta bör man storstäda?


storstädning utav lägenhet

Storstädning är en viktig del av hushållsarbetet, men hur ofta man bör göra det kan variera beroende på flera faktorer. En bra tumregel är att antingen storstäda en gång i månaden eller en gång per säsong.


Månadsvis Storstädning

Att storstäda en gång i månaden passar speciellt för de hushåll där vardagen är intensiv och där det dagliga städupplägget inte är lika grundligt. Månadsvis storstädning innebär en mer omfattande rengöring, där man fokuserar på områden som vanligtvis inte inkluderas i den dagliga städningen. Detta kan inkludera att rengöra bakom möbler, avfrosta frysen eller rengöra ugnen.


Säsongsbaserad Storstädning

Alternativt kan man storstäda en gång per säsong. Detta är ett bra sätt att anpassa städningen efter säsongsspecifika behov. Till exempel:

  • Vårstädning: Fokusera på att lufta ut hemmet efter vintern, rengöra fönster och kanske organisera garderober.

  • Sommarstädning: Kan inkludera att städa utomhusutrymmen som balkonger eller terrasser.

  • Höststädning: Bra tillfälle att göra hemmet mysigt och redo för kallare tider, rengöra värmeelement och byta till tjockare gardiner.

  • Vinterstädning: Fokusera på att skapa en varm och inbjudande atmosfär i hemmet, kanske med extra fokus på gästrum inför helgerna.


Personliga Behov och Livsstil

Det är viktigt att anpassa städfrekvensen efter egna behov och livsstil. Familjer med små barn eller husdjur kan behöva storstäda oftare, medan mindre hushåll eller de med mindre tid kan anpassa städfrekvensen efter sitt schema.


Storstädning är viktigt för att hålla hemmet fräscht och inbjudande. Antingen en månadsvis eller säsongsbaserad rutin kan fungera beroende på individuella behov och livsstilar. Det viktigaste är att skapa en rutin som fungerar för dig och ditt hem, och att se till att hemmet blir en plats där du trivs och mår bra.


Sugen på att boka storstädning? Då hittar du mer information här

Kommentarer


bottom of page