top of page

Hemstädning hur många timmar?

Precis som frågan "hur ofta ska man ha hemstädning?" så är det svårt att svara på hur många timmar en hemstädning i just ditt hem tar.


Hemstädning tar olika lång tid beroende på hur smutsigt det är

Det låter förmodligen logiskt att det tar olika lång tid beroende på hur smutsigt det är. Är det extra smutsigt tar hemstädningen längre tid. En annan aspekt som avgör hur lång tid det tar att städa ett är hur stor bostaden är.


Hur många hygienytrymmen (kök, badrum och toaletter) som finns i bostaden är också en aspekt att ta i beaktning när man ska göra en uppskattning på hur lång tid en hemstädning tar. Det är nämligen så att hygienutrymmen som kök och badrum är ställen där bakterier ansamlas, därför tar de också längre tid att städa än t.ex. ett vardagsrum.


Löpande städning kortar ner tiden på hemstädning

Genom att städa ert hem kontinuerligt kommer det göra att när ni väl har hemstädning så tar städningen kortare tid. Genom att städa löpande minskar ni även slitage på ytskikt vilket gör att er bostaden kommer se fräschare ut under en längre tid.


Hur många timmar tar ett hem att städa på ett ungefär?

Trots att det är omöjligt att säga hur lång tid en hemstädning tar så har vi gjort en ungefärlig beräkning som baseras på hur stort ett hushåll är. Vi har kommit fram till följande:

  • Bostad på 0-50kvm - tar ca 2h att städa

  • Bostad på 50-100kvm - tar ca 3h att städa

  • Bostad på 100-150kvm - tar ca 3,5h att städa

  • Bostad på 150-200kvm - tar ca 4h att städa

  • Bostad på 200+kvm - tar från 4,5h att städa och uppåt
Comments


bottom of page