top of page

Flyttstädning i Göteborg: Tips och råd för en smidig flytt


flyttstädad bostad

När det är dags att flytta från en bostad till en annan, är det viktigt att inte glömma bort flyttstädningen. Att lämna en ren och fräsch bostad är inte bara en viktig hygienfråga, det är även en förutsättning för att få tillbaka sin deposition om du bor i hyresbostad. Bor du i en bostadsrätt/sålt ditt hus är det ofta ett krav från mäklaren.


I Göteborg finns det många företag som erbjuder flyttstädning, men det kan vara svårt att veta vad man ska tänka på när man väljer en leverantör. Här följer några tips och råd för en smidig flyttstädning i Göteborg.


Vad innebär flyttstädning?

En flyttstädning innebär en grundlig rengöring av hela bostaden. Det innebär att man städar alla rum, inklusive kök, badrum och toaletter, samt alla skåp och garderober. Dessutom ska man även putsa fönster, dörrar, lister och golvlister. En flyttstädning är alltså betydligt mer omfattande än en vanlig städning.


Välj rätt städleverantör

Det finns många företag som erbjuder flyttstädning i Göteborg. För att välja rätt leverantör är det viktigt att göra research. Be om referenser från tidigare kunder och kontrollera företagets omdömen på nätet. Det kan även vara en bra idé att välja ett företag som har listat flyttstädning som en utav tjänsterna de erbjuder, då det kräver en annan typ av kompetens, verktyg och är mer omfattande än till exempel en vanlig hemstädning.


Försäkra dig om att allt ingår i flyttstädningen

Innan du beställer flyttstädning är det viktigt att försäkra sig om att allt som behöver städas ingår i priset. Det kan till exempel vara extra kostnader för att städa ugnen eller kylskåpet. En tydlig prislista är alltid att föredra, så att du vet vad du betalar för. De flesta städbolagen utgår från en checklista, där du enkelt kan se precis vad som ingår. Det är superviktigt att läsa igenom denna så att det inte uppstår några eventuella dispyter efter att flyttstädningen är utförd.


Boka i god tid

Eftersom flyttstädning är högt efterfrågat och kräver mer tid än en vanlig hemstädning, är det viktigt att boka i god tid. Många städföretag har fullbokat flera veckor i förväg, så det kan vara bra att vara ute i god tid för att säkerställa att du får den tid och dag som passar dig bäst.


Var tillgänglig under städningen

För att säkerställa att städningen blir utförd på ett tillfredsställande sätt är det bra att vara tillgänglig dagen då städningen utförs. Städbolaget som arbetar hemma hos er kan behöva komma i kontakt med dig som hyresgäst/bostadsägare om det uppstår eventuella problem.


Sammanfattning

Att boka en flyttstädning i Göteborg kan vara en bra investering för att säkerställa att bostaden blir ren och fräsch för nästa person eller familj som ska bo där. Dessutom ingår oftast även städgaranti vilket innebär att om de nya hyresgästerna/ägarna inte är nöjda med städningen, är det städbolagets ansvar att komma tillbaka och åtgärda eventuella missar.

Comments


bottom of page