top of page

Är städning träning?Många svenskar undrar om städning räknas som träning. Det korta svaret är ja, på sätt och vis kan städning klassas som träning.


Precis som alla former av träning behövs någon form av fysiskt utförande för att aktiviteten ska klassas som träning. Oavsett om det är att ta en promenad till kylskåpet för att för tionde gången idag se ifall det finns något gott att äta, eller springa ett maraton så behöver kroppen sättas i rörelse för att aktiviteten ska kunna klassas som träning.


Städning är fysiskt arbete

Städning är precis som många andra yrken ett jobb där du använder kroppen. Som lokalvårdare går du fram och tillbaka på ditt städuppdrag. Du böjer och sträcker dig för att nå skrymslen och vrår. Under flyttstädningar kan du behöva tampas med en och annan envis ugnsplåt som kräver lite extra hård skrubbning för att den ska bli ren och fin. Vid hemstädning händer det att du som lokalvårdare behöver lyfta vaser och ljusstakar som står i fönsterkarmar för att kunna rengöra ytan under. Vid städning av ett hem eller en lokal som har flera våningar kan du även behöva lyfta upp dammsugare och andra städartiklar mellan våningar.


Även om städning kanske inte är det bästa alternativet om du vill vinna en kroppsbyggartävling så har forskare efter studier kunnat påvisa att dammsugning, moppning, att hänga upp kläder är saker som hamnar under kategorin 'Varierande träning' och bidrar till träning för olika delar av kroppen. Därför tycker vi på Slipp Städning att städning absolut kan klassas som träning.


Skulle du klassa städning som träning?

  • Nej

  • Ja


תגובות


bottom of page