top of page

Städa i hemmet

Hur städar man egentligen på riktigt i hemmet?

När det kommer till städning i hemmet så är det en sak som är viktig innan man sätter igång. Att ha rätt verktyg.


Se till att dammsugaren är i bra skick, att du har ett par rena mikrofiberdukar och rengöringsmedel som är anpassat för de ytor du ska städa.


Viktigt att tänka på med dammsugare

Se till att filtret på dammsugaren är rent, samt att dammsugarpåsen inte är full. En full dammsugarpåse och ett smutsigt filter gör nämligen att sugkraften på dammsugaren blir sämre vilket i slutändan resulterar i att städningen inte blir lika effektiv.


Varför mikrofiberdukar?

Mikrofiberdukar är de absolut bästa "trasorna" du kan ha när du städar. De plockar upp damm och smuts mycket bättre än en vanlig trasa. De är dessutom skonsamma mot samtliga ytor, och är väldigt enkla att tvätta - släng bara om in dom i tvättmaskinen på 40 grader men tillsätt absolut inget sköljmedel, då förstörs fibrena och mikrofiberduken tappar sin funktionalitet.


Rätt rengöringsmedel för på rätt yta

Städning av fläckar/smuts handlar om PH-värden. Har du kalk på duschväggen? Använd då ett surt städmedel med lågt PH-värde. Fått fettfläckar på textil? Då löser ett basiskt medel med högt PH-värde upp fläcken på bästa sätt. Viktigt att tänka på är att t.ex. inte använda ett surt medel på sten, så som marmor. Sura medel fräter nämligen sönder ytan på stenen och lämnar fula fläckar som endast går att få bort med hjälp av att slipa stenen.
Comments


bottom of page